5 turpisság, amivel a konyha mestere lehetsz

sef.jpgMost már nem csak a nagyitól és felmenőinktől hallhatunk mindenféle okos tippet, amit megfogadva finomabbak lehetnek az ételeink, könnyebben elkészíthetjük őket..., hanem már az interenten is találunk rengeteg nagyon jó tippet. A Mindmegette.hu össze is gyűjti ezeket, a felhasználók küldik be az ő saját turpisságaikat, tanácsaikat. Mi most a legjobb öt kiválasztottuk.

1. turpisság
Nem fut ki az olaj a hús sütésekor, ha egy parafadugót teszünk az olajba.
Teréz

2. turpisság
Ha pizzát, kenyeret vagy egyéb tésztát akarunk mikróban melegíteni, vegyük vissza fél erősségűre a mikrót, és egy kis pohárka vizet tegyünk be az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne!
Attila

3. turpisság
Ha valamelyik ételed ehetetlenül erősre sikerült, tegyél bele egészben egy megpucolt almát.
Vas István

4. turpisság
A házilag készített majonéz duplájára szaporítható, ha keverés közben az olaj mellett kevés citromos vizet is adagolunk hozzá. Könnyebb is lesz ezzel a módszerrel.
Mesi

5. turpisság
A krumplit mindig hideg vízben tedd fel főni! A vitaminok, ásványi sók így kisebb mértékben oldódnak ki belőle. A főzővizet ne öntsd ki! Több étel készítésénél is felhasználható.
Pappné Zsuzsa

+1  bónusz turpisság
Rántott hús készítésekor a felvert tojásba öntsünk egy kevés olajat. Ezzel megakadályozzuk, hogy a "bundája" idő előtt leváljon, elősegítjük a panír megtapadását!
Pappné Zsuzsa

Újíts be konyhai felszerelésekkel is, nézd meg az akciós ajánlatainkat! Kattints ide! 

Forrás: Mindmegette/Turpisságok
Fotó: Flickr/Jens karlsson